Vinterförvaring för gräsklipparroboten

Vinterförvaring

Att tänka på sista veckorna på säsongen

 

Varje år går gräsklippare robotarna 100 tals timmar, både i regn och solsken. För att vara i topptrim till nästa säsong och hålla så länge som möjligt är det väl investerat att ta in på ett robothotell.vintern är på väg

Det man ska tänka på hemma plan är att låta gräset växa upp till ca 4cm när dom kalla nätterna kommer.

Höjd justeringen gör man på roboten så man behöver inte pausa den någon speciell tid.

När graderna faller under 10 plus så slutar gräset växa då kan man ta roboten ur bruk.

Gör en grovrengöring på roboten. Observera att inte använda vatten om inte robotgräsklipparen är avsedd för det. Dock är det bara enstaka modeller som klarar avspolning av vatten. Bästa är en skoborste eller vanlig diskborste.

Vissa modeller har kåpor som är bra att ta bort och få ur gräset så det inte klibbar ihop sensorer och möglar. Ska roboten på vinterförvaring så rengör servicepersonalen under kåporna om ni inte vet hur man får av dom.

Boet är bäst att få in helt så inte kablar och elektronik ärjar på den fuktiga vintern.Alla robotar har sin egen plats

Skulle det sitta dumt till så räcker det i andra hand att ta in elektroniken ur boet. På stiga robotar kan man ta ur sändaren och laddaren och gardena kan man lyfta av ladd huvudet på boet.

Då blir det bara plast och stål kvar och det klarar vintern. Det man ska se upp för i det här alternativet är att inte själva kabalen från boet blir liggande i blöt eller får snö i sig. Då får man lätt kontaktproblem i början på nästa säsong.

Har man vinterförvaring så kan boet stanna hemma i garaget. Är det en Gardena robot man har tar man med boet då boet och roboten synkar.

 

Vad ska man tänka när man ska lämna in roboten för vinterförvaring och hur fungerar det?

ca 700 robotar bodde på hotellet 2019När man kommer in i affären med roboten så skriver vi in en på hotellet.

Den får en speciell plats och en uppgift lapp så vi håller redan på vad som är gjort under vintern. Har ni haft något speciellt problem med klipparen under säsong är det jättebra att säga till om det när man lämnar in den.

Även om ni vill ha något arbete utfört i början på nästa säsong så är det bra att säga till om det så man kommer först i kön nästa år.

Under en vinterförvaring laddas roboten 2 gånger. Detta behövs om batteriet ska hålla. Skulle man inte ladda ett batteri alls under vintern kan det går sönder oavsett hur nytt det är.

Vi gör en städning av roboten. Inte så den ser ut som ny utan att få bort det värsta och gräs om sitter i motorer och under kåpor.

Vi har i slutet på säsongen fått eventuella bulletiner av leverantörerna. Tex om det är någon del som bör bytas eller något speciellt som bör göras. Detta löser vi under vinterförvaringen skulle man ha det i garaget istället riskerar man att inte få bulletinen gjord.

Har roboten kolmotorer eller tätningar som behöver bytas löser vi det. Är det något annat fel så fixar vi arbetstiden gratis i samband med Magnus hos robotar vinterförvaringen. Skulle det behövas någon speciell del så tillkommer den.

Innan vi skruvat på roboten och efter vi skruvat på roboten så testkör vi den på vår testbana för att se så den beter sig rätt.

När den senaste uppdateringen har anlänt uppdaterar vi roboten. I vissa fall finns inte uppdatering av robot då den har gått ur produktion och nått sista uppdateringen. Då ser vi till att det är den sista uppdateringen i roboten.

I samband med uppdateringen så gör vi även en robotrapport om roboten har den funktionen.

Där ser vi hur den betet sig under säsongen och vi kan göra finjusteringar av roboten och även se fel som behöver åtgärdas.

En bonus när man haft vinterförvaring hos oss är att man har fritt arbete vid skada om man skulle få något fel under nästkommande säsong. Då betalar man bara för delen och inte för jobbet oavsett hur gammal roboten är.

Vinterförvaring finns i Karlstad och kostar som en natt på hotell men räcker från ni lämnar in till ni hämtar på våren 1595:-

Så välkommen in på Sveriges största robothotell och låt din robot vara i topptrim inför nästa säsong. Vi tar emot Stiga , Wiper, Ambrogio, Techline och Gardena robotar.

Självklart finns det även mer butiker som erbjuder vinterförvaring i Sverige

 

 

Välkommen till Trädgård Sverige

Välkommen till Trädgård Sverige, troligen Sveriges trevligaste trädgårds butik.

Trädgård Sverige finns i Karlstad, staden där solen alltid skiner.

Läs mer om butiken