Robot 2020

Robot 2020

Axelkarlssons Elonkarlstad har jobbat med robotgräsklippare i 9 år i år.

Vi började med Wiper robotgräsklippare precis innan boomen med robotar drog i gång. När man var ute och installera robotar då fick man ibland en liten publik vid staketet då åsynen av en robot installation var ovanlig att se. Idag är det lite som att se post bilen.

Wiper jobba vi med 2 år till Stiga dök upp med egentligen samma robotar från zuccetis italienska robotfabrik. Eftersom Stiga är betydligt kändare märke och innovationerna på robotarna gick mycket snabbare med stiga bakom ratten så gick vi in helt för Stiga istället för Wipers robotar. Wiper lever såklart vidare men är betydligt vanligare med sitt syster märke Ambrogio nere i Italien och Tyskland än i Sverige.

I år för att kompletterar våra Stiga robotar har vi tagit in Gardena. Gardena är tillverkad på samma ställe som Husqvarnas robotar och är samma motorer och programvara i. Ja lyfter man på locket står det till och med Husqvarna på den. Stora skillnaden mellan Husqvarna och Gardenan är att Gardena även har 5års försäkringen vid registrering och är avspolningsbar undertill.

Skillnaderna med vår Stiga är att Gardenan tar sig hem med en guidekabel istället för att följa gränskabeln. På så sätt kommer den hem snabbare men har man en mer avancerad tomt med olika små grästarmar och att gräsklipparen ska åt olika håll från ladd stationen så är Stigan smartare att hitta i trädgården då den kan följa gränskabeln åt två håll och på olika sätt.

Gardena är ju tystat i sin klass och detta beroende av sitt klippsystem. Den har en disk med rakblad på. Så när den klipper tar den sig nästan ljudlöst fram. Stigan har lite mer ljud men har istället ett mer underhållsfritt blad då rakbladen bör bytas i emellanåt.

Gardenan har inte Stigas regnsensor men den har ett par andra funktioner som gör den lite extra intressant.

Modellerna på Gardena som heter smart får man med en Gate Way som möjliggör att man kan koppla upp robotgräsklipparen mot sitt trådlösa nätverk hemma. På så sätt kan man följa den och styra den över telefon via gardenas app. Man kan även utöka gardena apps funktioner genom att koppla på automatisk bevattning eller avläsning med hjälp av prob hur mycket vatten buskar och växter behöver. Man kan även koppla på styrning av belysning i trädgården i samma app.

En annan stor fördel med gardenan är att det är en av de enda robotarna på marknaden som är avspolningsbar så man lätt kan rengöra den.

Välkommen in i affären och kläm och känn på robotarna. Vi brukar även rita upp tomten hur det ser ut hemma hos er så vi kan rekommendera rätt robot för just er trädgård.

 

 

Välkommen till Trädgård Sverige

Välkommen till Trädgård Sverige, troligen Sveriges trevligaste trädgårds butik.

Trädgård Sverige finns i Karlstad, staden där solen alltid skiner.

Läs mer om butiken