Köpguide robotgräsklippare – välj rätt från början

Välja robot

Vi går mot ljusare tider och gräsmattan börjar skrika efter din uppmärksamhet igen. Fler och fler ser bekvämligheten i att använda robotgräsklippare, men är det verkligen bara att köpa en och låta den göra sitt?

Magnus Glesåen, robotspecialist på Elon Axel Karlsson, berättar om vad din robot behöver för att du ska få en så smidig säsong som möjligt.

Det viktigaste av allt är att roboten har bra kniv och ett bra batteri, det är det som är lite av de vitala delarna på maskinen, säger Magnus.

Se till att roboten har en solid kniv i rostfritt stål, det har flera fördelar med lång hållbarhet och riktigt bra klippresultat. Men det handlar även om säkerhet.

En sämre kniv kan splittras och lämna sylvassa rester på gräsmattan, vilket kan orsaka skador på människor och djur. Idag finns det företag som livnär sig på att sälja magneter till robotar för att plocka upp rakblad rester och annat skrot från gräsmattan.

Tänk också på att roboten ska ha ett rejält batteri som kan klippa länge.

På så sätt behöver den inte vara ute lika mycket och behöver heller inte vara i vägen för dig. Perfekt som barn och djur säkerhet då man kan köra den i ett längre pass istället för att köra den hela dagen i ända och på så sätt kan man välja tider då djuren eller barnen är inomhus eller i skolan. Med längre klippcykler kommer batteriet även att hålla längre.

Andra bra egenskaper att kolla efter är regnsensorer och fastkörningssensorer, som båda på sikt sparar på Gräsmattan och ger den ett bättre resultat.

Magnus förklarar också vikten i att köpa en produkt i butik i stället för att beställa via nätet:

Först och främst att få någon som hjälper dig med installationen vilket egentligen är a och o om man ska vara nöjd med sin robot.

Viktigt är också att butiken har egen service på roboten så att man slipper skicka iväg roboten några veckor i mitten på sommaren, eller ännu värre byta hela roboten för att reservdelarna inte finns överhuvudtaget.

Händer det något är det viktigt att kunna få snabb service. 

Välkommen till Trädgård Sverige

Välkommen till Trädgård Sverige, troligen Sveriges trevligaste trädgårds butik.

Trädgård Sverige finns i Karlstad, staden där solen alltid skiner.

Läs mer om butiken