Uppkopplade trädgården 2021

Solen börjar sakteligen krypa fram och visa sig mer och mer. Snart när medeltemperaturen är över 10 grader per dygn så kommer gräset börja växa igen och det blir ett återseende på alla gamla gräsklipparrobot vänner.

2021 största nyheter är att det blir mer uppkopplat i trädgården.

Att man kan styra och övervaka roboten har ett tag varit på ingång. Gardena är först ut att koppla ihop olika system med varandra.

I gardena appen kan man koppla på både belysning och bevattning förutom roboten.

Hur funkar de nya funktionerna med bevattning?

Systemet är väldigt lätt man väljer genom att boka i hur trädgården ser ut och så anpassar systemet bevattningen på tomten. Till exempel att man har ny odlat gräs, att man har lerig jord och mycket sol. Då vet systemet att man behöver koppla på vattnet 2–3 gånger under natten. Vanligt är att den kör vattenspridaren 5 minuter och tar sedan en liten paus för att börja igen. Detta för att vattnet lättare ska rinna undan och gräset lättare ska ta för sig av vattnet.

För att inte systemet ska överbevattna så kopplar man på ett smart tillbehör som heter Smart sensor. Det är en prob man trycker ner i marken som känner av fuktigheten i jorden. Blir det för fuktigt som exempel om det regnar mycket så tar bevattningen en paus så man inte dränker tomten.

Systemet ser också på väderleken. Så är det annalkande oväder så kan bevattningen också ta en paus.

En annan smart funktion i Gardena appen är att den innehåller en flora hur man ska planera och bevattna olika växter. På så sätt kan man få hjälp på traven när man köper hem någon ny fin växt.

Eftersom Husqvarnas robotar är tillverkade på samma sätt så går även dom att koppla upp i Gardena appen.

Välkommen till Trädgård Sverige

Välkommen till Trädgård Sverige, troligen Sveriges trevligaste trädgårds butik.

Trädgård Sverige finns i Karlstad, staden där solen alltid skiner.

Läs mer om butiken